spray tan nederland


Eenmaal thuis kies ik voor de volledige 4 uur droogtijd te gaan, Copacabana here I come! Na een korte douche ben ik verbluft door het resultaat: zongebruind, egaal, gepolijst. Ik voel me knap! Alleen bij mijn polsen lijkt het iets donkerder, dus dat scrub ik even weg. Al met al ben ik zeer positief, en zou ik de behandeling zeker aanraden voor een feest of strandvakantie als je er nét even gebronzed uit wil zien. Of voor iedereen die zich voor even een Victoria’s Secret angel wil wanen.


Ik krijg advies om voor een medium gradatie spray-tan nederland met een triple bronzer te gaan en kies het kokos geurtje om alvast in de vakantiestemming te komen. Ik doe het haarnetje op, plakkers op de onderkant van mijn voeten en smeer mijn tenen en handen in met crème. Nadat de medewerker mij benadrukt op tijd uit de cabine te gaan voordat de zelfreiniging begint – het is niet de eerste keer dat iemand is blijven staan – stap ik toch wel lichtelijk nerveus en geheel naakt de volautomatische spray tan nederland in. Van de automatische stem moet ik met mijn voeten op twee van de vier nummers op de vloer gaan staan. Drie, twee, één, en van onder naar boven wordt er gesprayd. De stem vertelt mij naar rechts te draaien en herhaalt zich tot ik helemaal rond ben geweest.
Caramel

In een apart kamertje mag ik me uitkleden en mag ik kiezen of ik mijn onderbroek aanhoud, helemaal naakt ga of kies voor de wegwerp slip. Wegwerp slip it is! De Express Tan hoeft in tegenstelling tot de reguliere spray tan niet 8, maar 4 uur te drogen. Ik mag ook al na 2 uur douchen als ik de kleur te heftig zou vinden (fijne optie!). Ik krijg nog even wat crème op de droge delen van mijn lichaam (knieën, ellenbogen) en een beschermende lak voor mijn nagels en dan wordt ik stukje voor stukje beneveld door tan-expert Tamara. Even drogen en dan mag ik me alweer aankleden.


Ik word ontvangen door Roxanne, de eigenaresse van Déja Vu, waar de spray tanning geroutineerd en tijdsefficiënt georganiseerd blijkt en ik binnen 15 minuten weer buiten sta: in een spray tan tent in de salon adviseert Roxanne door de roze ondertoon van mijn huid om voor ‘caramel’ te gaan. Bij Déja Vu werken ze niet met ‘licht, middel of donker’ zoals bij veel spray tanning salons, maar met een waaier aan tinten voor allerlei huidtypen. Nadat ik mezelf heb uitgekleed krijg ik een reinigende voorbehandeling zodat mijn huid de tan goed en mooi egaal opneemt. Geroutineerd krijg ik de tan zelf (95% natuurlijk, geen agressieve chemicaliën en parabenen) aangebracht en word ik nabehandeld met de BeauBronz Moister Lock, een hydraterende body spray tan nederland. Hiermee vermijd je de welbekende tanning lucht die je huid kan aanmaken.
‘Omarm je lichte huidskleur en kom nooit meer aan die bronzer die je vandaag op hebt!’ de wijze woorden van hair & make-up artist Eva Copper. Sorry Eva, vandaag ga ik toch echt voor een Victoria’s Secret kleurtje à la Romee.
Mijn lichte huid met sproeten zorgt ervoor dat ik minstens één keer per jaar een spray tan salon bezoek als ik ineens in jurkjes moet verschijnen voordat de zon in ons land goed en wel geschenen heeft. Deze test is een paar dagen voor mijn vertrek naar de Malediven komt dus perfect uit.

Ik ben Zoe, en hou van zonnebaden. Zo, dat is eruit. Ik wil heus geen oude leren tas worden en lig echt niet met een aluminiumfolie-bord in de tuin. Maar zonnestralen op mijn huid voelen als puur geluk. Een spray tan heb ik echter nog nooit gedaan. Door verschillende collega’s wordt mij T-tans in Oud-West aangeraden als dé plek voor een professionele tan, dat wil ik weleens meemaken.