Extreme tan

We hopen dat u met deze basiskennis een beter inzicht krijgt over hoe een tan-oplossing is ‘opgebouwd’. Met deze informatie kunt u als consument of als startende salonhouders de juiste vragen indien u geinteresseerd bent in sunless tanning producten en/of business.
Bruin zonder zon maakt op dit moment de grootste groei binnen beauty industrie door en verwacht wordt dat het in de komende jaren de hoogste groeicijfers laat zien. Tegenwoordig wordt de invloed die te lange blootstelling aan de zon en zonnebanken heeft op de gezondheid van de huid algemeen onderkend. Reden voor de overgrote meerderheid van zonnebankgebruikers en frequente zonaanbidders om over te stappen op sunless tanning/spray tanning extreme tan. Het is de perfecte tijd om speler binnen deze groeiende industrie te worden en te profiteren van de lucratieve sunless tanningmarkt.

De violet, rode en groene bases verwijzen alleen naar de kleurgids/bronzer die u ziet als u het voor het eerst aanbrengt.

De ‘meeste’ sunless tan producten bevatten verschillende ingrediënten in alle vier categorieën, maar het specifieke ingrediënt in elke klasse varieert in type en kwaliteit.
Deze bronzer is uitsluitend voor de ‘instant’ bruining en wordt ook aan de heldere tanoplossing toegevoegd als een visueel hulpmiddel tijdens het aanbrengen (om te zien of er tijdens het aanbrengen delen van de huid zijn overgeslagen).

Let op: oplossingen die als ‘op groen gebaseerd’ worden verkocht, zijn bijvoorbeeld waarschijnlijk oplossingen die door het natuurlijke proces Extreme Tan groen zijn geworden vanwege de lange bewaar-periode. Deze marketingtruc ingezet om deze negatieve eigenschap (groen worden door leeftijd) om te zetten in een positieve.


Als u door de hype heen kunt prikken en de juiste vragen stelt, verspilt u veel minder tijd met u af te vragen of u de ‘beste’ sunless tan hebt die op de markt verkrijgbaar is en weet u dat u het beste product gebruikt.
Wij proberen praktische en duidelijke samenvatting te geven over welke bestanddelen van tanoplossingen ‘onzin’ zijn en welke ingrediënten werkelijk van invloed zijn op het eindresultaat.
Deze cosmetische bronzer, meestal chemisch, wordt bij het douchen van het lichaam gespoeld en heeft GEEN invloed op de uiteindelijke tanning resultaat.